camping Anderegg

Camping Anderegg 3 sterren camping

Fraaiste, kleine Charme-camping van het jaar 2014

Lesley en Peter Tilmans-Bekker

Bruyères 4
B-4950 Waimes
België

+32 (0)80 – 679393
www.CampingAnderegg.be
Info@CampingAnderegg.be
Belgische (Vlaamse) beheerders


Anderegg is het hele jaar geopend
Direct naar de website van Camping Anderegg

Anderegg op Google
Klik icoon voor betekenis

Kampeerplaatsen, Er zijn plaatsen gelegen aan het ondiepe beekje waarin kinderen zonder gevaar kunnen spelen. Fijn dammetjes bouwen en lekker met een emmertje in het water spelen. Vanuit uw tent kunt u zo toch een oogje in het zeil houden. Vanaf een aantal plaatsen aan het beekje kunt u ook nog wat van het uitzicht op het heuvelachtige landschap genieten.

Er zijn 2 veldjes met grote en middelgrote plaatsen vanwaar u van het mooie uitzicht kunt genieten. De plaatsen 96/97 en 98 hebben ieder een eigen "privéterrasje" van 2,20 x 1,40 meter. De terrasjes liggen in het verlengde van de plaatsen, helemaal aan de rand van het veldje met uitzicht. Ook zijn er een aantal meer beschutte plaatsen. Komt u fietsend of wandelend? Dan kunt u gebruik maken van een extra voordelig tarief! En het is zéker niet zo dat u daarom een onooglijk, ongezellig plaatsje krijgt. (Aan de rand van het veld met uitzicht) liggen bijvoorbeeld een paar plaatsen speciaal bedoeld voor kleine tentjes.)

De meeste plaatsen zijn voorzien met een stroomaansluiting van 6 ampère. Bij reservering mag u uw voorkeur(en) opgeven, en natuurlijk betaalt u daar niets extra's voor!

U kunt draadloos internetten vanuit uw tent/caravan. Verschillende soorten kaarten met toegangscodes zijn hiervoor te koop aan de receptie.

Anderegg weer
Kijk op Google Maps
In de receptie ligt allerlei toeristische informatie. Er zijn verschillende wandel-, fiets- en mountainbikekaarten te koop. Verder liggen er allerlei spelletjes, kleurpotloden/stiften waarmee de kinderen kunnen komen spelen. En voor de "groten" liggen er tijdschriften om onder het genot van een verse cappuccino of een lekker Belgisch biertje te komen lezen.

In de taverne, of bij mooi weer op het terras, worden allerlei koude en warme dranken geserveerd, er is geen menukaart met maaltijden maar een lekker bord spaghetti Bolognaise (met of zonder kaas) is wèl het hele jaar verkrijgbaar. Ook zijn er een paar smakelijke tussendoortjes te verkrijgen (2 soorten soep, warme Brusselse wafels en mini-gehaktballetjes). De spaghetti en de tussendoortjes kunnen ook afgehaald worden.

Een kleine hoek van de receptie/taverne is vrijgemaakt voor 12 verschillende educatieve wandspelpanelen. Als het weer wat tegenzit, kunnen de kinderen zich hiermee heerlijk vermaken. Deze speelhoek is toegankelijk met de Hemelvaart, Pinksteren, Meivakantie, juli, augustus en tijdens drukkere weekenden.

Het winkeltje heeft een beperkt assortiment (verse producten zoals groenten en fruit e.d. zijn niet verkrijgbaar, alleen houdbare producten) en is geopend vanaf Hemelvaart t/m half september. In het hoogseizoen zijn er dagelijks vers brood en broodjes te verkrijgen. In de maanden juli/augustus zijn er een paar ambachtelijke producten van kleine lokale boeren te verkrijgen. Koelelementen kunt u hier gratis laten invriezen.

Verwarmd sanitair (het hele jaar) - een modern sanitairblok met douches, wasbakken, een aparte baby-peuter wascabine aan de dameskant, een föhn en een aparte ruimte voor de lediging van het chemisch toilet. Een geheel gerenoveerd toiletgebouw, met aan de dameskant een aparte kinder-wc en aan de herenkant een kinder-urinoir. In alle toiletten is toiletpapier aanwezig. - een familiedouche - 1 individuele wascabine met warm/koud water en een föhn bij de damesdouches - een 2-persoons wascabine met warm/koud water en een föhn - kleine droogruimte. Bent u in een regenbui terechtgekomen en zijn uw schoenen/jassen nat? Geen probleem, u kunt ze in deze extra verwarmde en geventileerde ruimte kwijt zodat u deze natte spullen niet in uw tent/caravan hoeft te drogen. (Het is niet toegestaan om grondzeilen/tenten etc. in deze ruimte te laten drogen.) - wasmachine, droger en centrifuge - afwasplaats met warm water.

Vanwege de hoge ligging kan er regelmatig een flink pak sneeuw vallen. Op 5 km afstand van de camping in het plaatsje Ovifat kunt u alpineskiën met 2 verschillende afdalingen; een blauwe en een rode. Voor beginners is er een oefenweide die tevens als sleeweide voor de kinderen dient. Ook zijn er talrijke langlaufpistes met verschillende afstanden. Ski- en langlaufmateriaal kan ter plaatse gehuurd worden. U mag ons altijd even bellen als u zeker wilt zijn of er genoeg sneeuw ligt om te skiën en/of te langlaufen!!

De streek rond Malmédy en Robertville is voor velen een begrip geworden door haar prachtige landschap, dat naast rust en ontspanning ook talrijke wandelmogelijkheden te bieden heeft. Wie al eerder in Oost-België is geweest, weet dat het niet overdreven is dit gebied een wandelparadijs te noemen. Meer dan 1000 km wandelpaden werden door de plaatselijke VVV's uitgestippeld. Er is een nieuwe 11 km lange wandelweg aangelegd, tussen de stuwdammen van Robertville (3 km vanaf de camping) en Bütgenbach. Het is een sportief wandelparcours maar niet geschikt voor kinderwagens. Vertrekpunt: "Parking des Bains" in Robertville. Direct vanaf de camping kunt u verschillende routes oppakken.

Door de grote verscheidenheid aan begroeiing zijn er veel verschillende vogelsoorten op en rond de camping te zien. Bijzonder is bv. de korhoen, waterspreeuw, bergfluiter, kortsnavelboomkruiper, zwarte ooievaar, wespendief, klapekster en de grauwe klauwier.

Bekijk snel onze website, daar vindt u een uitgebreide lijst met mogelijkheden in onze prachtige omgeving.

www.CampingGids.com maakt het vinden van een camping pas echt leuk.