camping Kovarna

Camping Kovarna 3 sterren camping

U loopt vanaf de camping zo de bossen in

Martin en Mascha van der Schuit

Červená Řečice
394 46 Červená Řečice
Tsjechië

+420 777586967
www.campingkovarna.nl
campingkovarna@gmail.com
Nederlandse beheerder


Camping Kovarna is open van: 01-06-2018 t/m 15-09-2018
Direct naar de website van Camping Kovarna

Kovarna op Google
Klik icoon voor betekenis

Wilt U een rustige vakantie in een mooi natuurgebied, dan is camping Kovárna in Červená Řečice een aanrader. Camping "Kovarna" is een door een Nederlandse eigenaar opgezette camping en ligt in een ligt 1 km vanuit het dorp Červená Řečice. Waar u prachtig in de bossen kunt lopen, het lijkt of u in een andere wereld bent gekomen een wereld van rust, natuur en ruimte..

De camping ligt op 1 km van het dorp in een klein dal aan het riviertje de Trnávka. Vissen op forel is hier een mogelijkheid. Zwemmen kan men in het zwembad op de camping. Het aangrenzende bos nodigt uit tot het maken van wandelingen

Camping Kovarna biedt ruim 39 plaatsen voorzien van elektra ( 6 A) op een terrein van 4 ha. De plaatsen zijn ruim en u houdt altijd vrij uitzicht op ofwel het zwembad of de beneden liggende rivier. Het zwembad is 12 x 6 en daarbij is er nog een klein kleuterbadje. Bovendien is er voor kinderen zeer veel ruimte om te spelen en is er de mogelijkheid om te tennissen, tafeltennissen of om in het speeltuintje te spelen.

Kovarna weer
Kijk op Google Maps
Er is geen animatieteam maar op de vele gezellige avonden bij het kampvuur of bij de bar ontstaan er vaak allerlei leuke initiatieven die door ons zover we kunnen ondersteund worden.

Op het terras is er een ijsje te verkrijgen, een heerlijk koud Tsjechisch tapbiertje of een ander drankje. Rondom de bar en terras kunt u gebruik maken van WIFI en is er een computer voor gezamenlijk gebruik. Als het slecht weer is hebben we een kantine, een grote ruimte die ook vaak gebruikt wordt bij het spontaan organiseren van bijvoorbeeld een bonte avond. En natuurlijk is er gezorgd voor goed en schoon sanitair en is er een afwasgelegenheid. Tevens kan hier de was er worden verzorgd.

Het afvalwater zuiveren we zelf doormiddel van een biologische waterzuivering. Dit houdt wel in dat een chemisch toilet alleen geloosd kan worden als er biologisch afbreekbaren chemicaliën worden gebruikt.

U loopt vanaf de camping zo de bossen in en er zijn vanaf de camping mogelijkheden om uitgezette wandelroutes te bewandelen en ook per mountainbike of fiets heeft u volop de gelegenheid de prachtige omgeving te ontdekken.

Op 4 km afstand vindt u het meer van Želiv wat uitstekende mogelijkheden biedt voor zonnen, zwemmen, surfen, roeien, wandelen etc. Ook wat betreft cultuur heeft Tsjechië veel te bieden u kunt natuurlijk Praag bezoeken dat 100 km van de camping ligt en wat per auto ( via de snelweg) of bus goed te bereiken is.

Maar er is veel meer. Zo is er 6 km verder het prachtige klooster in Želiv en 9 km van onze camping ligt de 13de eeuwse stad Pelhřimov wat zeker een bezoekje waard is. En natuurlijk de Unesco stad Telč, het romantische kasteel Cervená Lothá of het kasteel in Kamen, kortom te veel om op te noemen. Op de receptie kunnen we u nog meer informatie geven van de mogelijkheden in de buurt.
Tenthutten

Tenthutten (4 persoons)

Dit zijn houten huisjes met 2 stapelbedden een lamp en een kastje. Er kunnen maximaal 4 personen in slapen

Luxe Chalet (6 persoons)

Het chalet heeft 2 slaapkamers (1 x tweepersoonsbed en 1x stapelbed), een compleet ingerichte keuken ,een badkamer, en een knusse woonkamer met 2 persoonsslaapbank met aangrenzend overdekt terras met een prachtig uitzicht op de rivier.

Er is een houtkachel zodat ook op wat minder mooie dagen het lekker warm gestookt kan worden. Geperst hout is op de camping te koop.

Chalet

www.CampingGids.com maakt het vinden van een camping pas echt leuk.