campings in Europa

Campings die wel, niet of bijna open gaan


Europa gaat langzaam weer open, dus ook voor kampeerders. Echter is de algehele informatie nogal verwarrend daar de veiligheidsregio's allemaal verschillende voorwaarden stellen over wanneer een camping wel of niet open mag.

Onderstaande lijst geeft aan welke campings op dit moment open zijn of waarvan een 'te verwachten' openingsdatum bekend is. Kijk even op de website van de camping welke voorwaarden en of restricties worden gesteld en houdt u er rekening mee dat sanitairgebouwen, zwembaden, restaurants en speeltuinen gesloten kunnen zijn. Dit zijn veelal maatregelen van de regionale overheid.

Blijf vooral uw gezonde verstand gebruiken en beperk risico's voor uzelf maar ook voor anderen.


Laatste update: Dinsdag 26 mei - 08:15 Uur.

Nederland

Nederland is door de overheid niet 'op slot' gezet zodat in principe "alle" campings geopend zijn, echter het advies van de overheid is voorlopig:"Blijf zoveel mogelijk thuis".

Of de campings open zijn is afhankelijk per regio. De campings die open zijn, mogen in de meeste gevallen alleen plaatsen verhuren met privé sanitair. Op sommige campings bent u ook welkom wanneer u zelf sanitaire voorzieningen ('Alles on board') bij u heeft. Weer andere campings willen liever nog geen gasten ontvangen. Op de meeste campings zijn de santairgebouwen gesloten, deze mogen na 1 juli open.

Camping De Graafschap Hummelo Nu open
Camping De Rimboe Lunteren Nu open
Camping De Somerse Vennen Someren Nu open
Camping De Wedze Twijzel Nu open
België

België is door de overheid volledig 'op slot' gezet, de grenzen zijn gesloten en reizen is voor Belgen momenteel beperkt mogelijk. Voorlopig blijft België tot maandag 8 juni op slot.

Camping Le Roptai Ave et Auffe Open op 8 juni
Camping Oos Heem Deidenberg Open op 8 juni
Camping Le Pommier Rustique Durnal Open op 8 juni
Camping De La Semois Ste-Cécile Na verwachting op 8 juni
Luxemburg

De grenzen zijn vanaf 15 mei weer geopend. Ook de meeste campings zijn geopend.

Camping Neumühle Ermsdorf Nu open
Camping Kautenbach Kautenbach Nu open
Camping Auf Kengert Larochette-Medernach Nu open
Camping Woltzdal Maulusmühle Open op 1 juni
Camping Trois Vierges Trois Vierges Open na 1 juli
Duitsland

Of de campings in Duitsland open mogen is sterk afhankelijk per deelstaat/regio. Op sommige campings bent u ook welkom wanneer u zelf sanitaire voorzieningen ('Alles on board') bij u heeft. De grens met Nederland is nog steeds open.

Camping Teutoburgerwald Barntrup Nu open (ook sanitair)
Camping Sonnenberg Müden-Örtze Nu open
Camping am Königsberg Wolfstein Nu open
Denemarken

Op campings bent u ook welkom wanneer u zelf sanitaire voorzieningen ('Alles on board') bij u heeft. De sanitairgebouwen zijn gesloten.
Wij hebben nog geen verwachte openingstijden van campings mogen ontvangen.

Frankrijk

Frankrijk is door de overheid volledig 'op slot' gezet. Tot op heden zijn alle campings gesloten en er zijn t/m 30 mei nog 'geen' vooruitzichten.

Camping Eurosol Les Landes Open op 20 Juni
Spanje

Girona (provincie waar onderstaande campings zich bevinden) is momenteel naar fase 1 gegaan van de (ont) lockdown echter zullen de campings niet eerder gaan openen als fase 2 of 3 aangenomen is en de grens met Frankrijk open gaat, verwachting is vanaf 19 juni.

Camping Internacional de Calonge Calonge Streefdatum 19 juni
Eurocamping St.Antoni de Calonge Streefdatum eind juni
Slovenië

Slovenië is door de overheid volledig 'op slot' gezet, de grenzen zijn gesloten.

Camping Adria Ankaran Ankaran Nu open
Italië

Italië is door de overheid volledig 'op slot' gezet, de grenzen zijn gesloten. Tot op heden zijn alle campings gesloten en zijn er nog geen vooruitzichten. Wij hebben nog geen verwachte openingstijden van campings mogen ontvangen.

Oostenrijk

Oostenrijk is door de overheid volledig 'op slot' gezet, de grenzen zijn gesloten. Tot op heden zijn alle campings gesloten en zijn er nog geen vooruitzichten. Wij hebben nog geen verwachte openingstijden van campings mogen ontvangen.

Tsjechië

Tsjechië is door de overheid volledig 'op slot' gezet, de grenzen zijn gesloten.

Camping Chvalsiny Chvalsiny Open op 25 mei
Slowakije

Men mag op dit moment op een camping verblijven als men eigen sanitair heeft. De grenzen zijn voor buitenlanders echter nog dicht, verwachting is dat deze in juni weer open gaan.

Camping Het Boerenhof Brezno Nu openUw camping ook op deze lijst laten vermelden? Stuur uw gegevens naar info@ranbv.com